فرزند دوزبانه
دو زبانگی چیست؟
دوزبانگی یعنی چه ؟
دو زبانگی یعنی شخص دوزبانه بتواند از هر ۲ زبان به ۱ اندازه استفاده کند. اولین زبانی که هر فرد یاد میگیرد و صحبت می کند زبان مادری اوست. افراد زبانهای ۲ به بعد را در شرایط مختلف و با سطوح مختلف تسلط یاد میگیرند. افرادی که چندین زبان را از کودکی میآموزند به عنوان دوزبانه شناخته میشوند.
وقتی که ۱ فرد در سنین بزرگسالی به یادگیری زبان ۲ اقدام می نماید، یعنی دوزبانگی را به صورت عمدی و خودخواسته انتخاب کرده است. و نیاز به فشار ذهنی و تمرین بیشتری برای یادگیری دارد اما کودکانی که ناآگاهانه زبان دیگری را یاد میگیرند نیاز به پیچیدگی و فشار ذهنی زیادی ندارند.
پیشنیاز دوزبانه شدن، وقت گذاشتن و صبر و حوصله و تمرین فراوان است. با قرار دادن کودک در معرض زبان دوم و ایجاد محیطی شبیه به محیط واقعی، کودک ۲ زبانه خواهد شد. اگر خودتان تسلط کافی به زبان انگلیسی دارید، باید روزانه زمانی را با کودک خود به زبان انگلیسی صحبت کنید. اما اگر نمیتوانید باید از طریق کارتونهای طبقهبندی شده این کار را انجام دهید. به این صورت که روزانه کودک ۳ الی ۴ ساعت در معرض تماشای کارتونهای انگلیسی قرار دهید.
بهترین سن یادگیری زبان دوم در کودکان تا ۵ سالگی است. از بدو تولد تا ۵ سالگی مغز کودک دائما در حال رشد است و انعطاف پذیری و توانایی یادگیری بیشتری دارد. علاوه بر این، کودکان زبان را با هر دو نیمکره مغزشان یاد میگیرند بنابراین کودکان تا سن ۵ سالگی بدون هیچ مشکلی میتوانند چندین زبان را به طور همزمان یاد بگیرند و به یک اندازه از هر دو استفاده کنند.
برای دو زبانه شدن کودک خود راه های زیر را انجام دهید:
_ مشاهده کارتون های انگلیسی:
روزانه مدت زمان مشخصی کارتون های انگلیسی برای کودک خود پخش کنید. کارتون ها باید متناسب با سن و سال فرزند شما باشند. حتی شنیدن صدای کارتون ها نیز برای کمک به یادگیری موثر است.
_ برای کودک خود کتاب داستان های انگلیسی بخوانید:
اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید و میتوانید به راحتی کلمات را تلفظ کنید هرروز کتاب داستان های انگلیسی برای فرزند خود بخوانید و از کتاب های سطح مبتدی استفاده کنید.
_ برنامه مشخص برای اموزش زبان داشته باشید:
حتما برنامه و زمان مشخصی برای اموزش زبان داشته باشید جلسات در ابتدا باید کوتاه باشند و ترجیحا اموزش همراه با بازی باشد.
مزایای دو زبانه شدن کودک:
۱. بهبود عملکرد و مهارت های ارتباطی در کودک دو زبانه
کودکانی که چندزبانه هستند در معرض تجربیات اجتماعی متنوعتری قرار میگیرند و بهتر میتوانند با ملیتها و فرهنگهای متفاوت آشنا شوند و ارتباط بگیرند. در نتیجه این کودکان اغلب نظرات و ایدههای دیگران را بهتر درک میکنند و می پذیرند و در برقراری ارتباط با دیگران میتوانند موثرتر و بهتر عمل کنند.
۲. ایجاد دیدگاه های مختلف در کودکان دو زبانه
کودکانی که دو زبانه یا چندزبانه هستند در معرض تجربیات اجتماعی متنوع و متفاوتی قرار میگیرند و بهتر میتوانند با ملیتها و فرهنگهای مختلف آشنا شوند و ارتباط بگیرند. در نتیجه این کودکان اغلب نظرات و ایدههای دیگران را بهتر درک میکنند و می پذیرند و در برقراری ارتباط با دیگران میتوانند موثرتر و بهتر و با آگاهی بیشتر عمل کنند.
۳. مهارت انجام چندکار به صورت همزمان با هم
افرادی که چندزبانه هستند به دلیل تواناییشان در تغییر زبانها، معمولا بهتر میتوانند چندین کار را به طور همزمان انجام دهند. به گفته محققان در مقاله ای در US News، وقتی افراد دوزبانه به طور مداوم از دو زبان استفاده میکنند، صحبت کردن به یکی از آن زبانها نیازمند داشتن توانایی کنترل برای جلوگیری از تداخل دو زبان است تا افراد بتوانند با تسلط و مهارت، به زبانی که میخواهند صحبت کنند. این قابلیت باعث میشود تا چندزبانهها بتوانند چند کار را به طور همزمان انجام دهند و در عین حال تمرکز اصلیشان روی یک کار باشد و دچار حواس پرتی نشوند.
۴. تشخیص بهتر عناصر زبان شناسی در کودکان دو زبانه
معمولا نوزادان قبل از باز کردن زبان و صحبت کردن، قابلیت شناسایی و تشخیص انواع صداهای زبانی مختلف را دارند. کودکان یک زبانه فقط میتوانند همان زبانی را که در معرض آن قرار گرفتند تشخیص بدهند. اما هر چه کودکان در معرض زبانهای دیگر قرار بگیرند، عناصر زبان شناسی بیشتری را شناسایی کرده و بهتر تشخیص خواهند داد.
۵. داشتن حافظه ای قوی تر در افراد دو زبانه
افرادی که دوزبانه هستند یا کودکان دو زبانه، در آزمونهای حافظه از کسانی که فقط با یک زبان صحبت می کنند، موفقتر هستند و امتیازات بالاتری کسب میکنند. زیرا حافظه قوی در انجام تمام فعالیتهای روزمره و کاری ضروری است و باعث بهتر انجام شدن کارها میشود.
۶. یادگیری بهنر زبان سوم
ثابت شده است که یادگیری زبان دوم راه را برای یادگیری زبانهای بعدی هموار میکند. در واقع زبانها همدیگر را تقویت میکنند و بخشی از مغز که مسئول یادگیری و پردازش زبان است فعالتر میشود.
توجه: تا به حال به این فکر کردید که کودکان ما چگونه حرف زدن را یاد میگیرند؟ آنها بدون اینکه به کلاسی بروند حرف زدن به فارسی را یاد میگیرند. حالا چرا ما از همین روش برای یادگیری زبان هم برای خود و هم برای فرزندانمان استفاده نکنیم؟ روشی که هم ساده است و هم لذت بخش! شرکت در کارگاه های انیمیشن و مووی مرکز زبان مهاجر شهرکرد به شما برای تقویت زبان فرزندتان کمک میکند. همچنین تمامی انیمیشن های همراه با زیرنویس چسبیده هستند که اساتید مجرب مرکز حین اموزش تمامی لغات و اصطلاحات مربوطه را اموزش خواهند داد.
دوره های اموزش کودک ذو زبانه
مرکز زبان مهاجر شهرکرد در نظر دارد همزمان با شروع سال جدید در ترم تحصیلی بهار ۱۴۰۲ کلاس های کودک و خردسال مجموعه را با همکاری اساتید مجرب و متخصص خود اغاز نماید. شما میتوانید هرگونه سوال و مشاوره لازم برای ثبت نام فرزند دلبند خود را دارید از طریق تماس با مرکز جویا شوید. همچنین میتوانید برای اطلاع از شروع ثبت نام ها و نحوه ثبت نام علاوه بر تماس با مرکز پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!